dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

Az implantátumokon rögzített kivehető protézis – overdenture - napjainkban igen gyakran alkalmazott megoldás egy állcsont teljes fogatlansága vagy menthetetlen fogak esetén.

Az állcsontonként - tehát fent és lent - általában elegendő 4-4 implantátum olyan rögzítést tesz lehetővé, melynek révén a páciens szinte elfeledkezhet arról, hogy kivehető fogpótlást hord!

A napi szájhigiénés rutin során természetesen el kell távolítani az eszközt és alaposan meg kell tisztítani, de ettől eltekintve olyan érzése lehet a páciensnek, mintha rögzített hidakat hordana. Ennek oka nem csak a stabilitásban, hanem a protézis méretének csökkentésében is van. Minél stabilabban tudjuk a beültetett implantátumokra rögzíteni a fogsort, annál kisebb felületi kiképzést igényel: a szájpadlás szinte mindig szabadon maradhat, nagyban gyorsítva a megszokást, javítva az ízérzést.

Fontos a megfelelő elhelyezése az overdenture-nek!

Rendelőnkben az egyedi csontkínálatnak leginkább megfelelő méretű, de teljes értékű Ankylos implantátumokat használunk, melyek felépítménnyel való kapcsolatát sokféleképpen tudjuk kialakítani az aktuális szükségletek szerint. A megoldás további előnye, hogy az implantátumok leggyakrabban olyan helyekre kerülnek beültetésre, ahol el lehet kerülni a csontpótlást, így a költségek csökkentésén túl a gyógyulási időt is nagymértékben csökkenteni tudjuk.

Végül, de nem utolsó sorban, fontos megemlíteni, hogy olyan esetekben, amikor régóta fennálló fogágybetegség következtében alakul ki a fogatlanság, olyan nagymértékű csontpusztulást is leplezni tud az overdenture, mely rögzített pótlással, hidakkal nem lenne esztétikusan megoldható.

Mindössze 1 órás beavatkozással kell számolni állcsontonként!

Az implantátumok behelyezése és gyógyulása fájdalommentes, a fogsor pedig 3-4 hónap után elkészíthető. Amennyiben a fogak már korábban el lettek távolítva, úgy megfelelő csontkínálat esetén a beültetés akár azonnal is elvégezhető. A műtéti idő állcsontonként körülbelül egy óra és korábbi teljes protézisét ideiglenesként hordhatja tovább.

Érdemes kerülni a miniimplantátumokat

Az overdenture hosszútávú sikere érdekében azonban érdemes szem előtt tartani, hogy egy teljes fogív terhelését legalább 4 implantátumra kell átvinni, ezért erősen kérdéses az ún. miniimplantátumok vagy a kevesebb implantátum alkalmazhatósága.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.